Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministerul Agriculturii: Ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna și Mangaliţa

Publicat

Ajutorul de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, pentru perioada 2020 – 2022, a fost aprobat miercuri de Guvern.

Executivul a aprobat miercuri valoarea schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2021, respectiv 700.000 de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii. Resursele financiare se vor asigura de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate MADR pe anul 2021.

„În şedinţa Guvernului din data de 07 aprilie 2021 a fost adoptată Hotărârea pentru completarea art. 7 din HG nr. 365/2020 privind aprobarea schemei <Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa>, pentru perioada 2020 – 2022, precum şi a unor măsuri de aplicare a acesteia.

Având în vedere necesitatea continuării sprijinirii crescătorilor de scroafe din rasele Bazna şi Mangaliţa, este necesară bugetarea schemei pentru anul 2021, astfel încât să se continue susţinerea producţiei de porci şi animale de reproducţie”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Potrivit datelor din evidenţa Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie, în Registrul Genealogic sunt înscrise 1.030 capete de scroafe din rasele Bazna şi Mangaliţa, deţinute de circa 55 de beneficiari.

sursa: madr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax