Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Agriculturii: Bani pentru subvenția la motorină în 2017. Ajutor de stat de aproape 350 milioane lei, în total, pentru agricultori

Publicat

contor furt motorina Suma alocată pentru plata schemei de ajutor de stat privind reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură, în anul 2017, este de aproape 350 de milioane de lei, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, publicat în dezbatere publică joi, pe pagina Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost lansat în dezbatere public joi, 16 februarie, pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Potrivit documentului, la fel ca și anul trecut, plata ajutorului de stat se solicită pe baza unor cereri de plată adresate Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, prin centrele județene/locale după caz, de către beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare, care se depun în termen de 15 zile de la finele lunii pentru care se solicită rambursarea, însoțite de o situație centralizatoare a cantităților de motorină achiziționate precum și de copii ale documentelor fiscale de vânzare a motorinei emise de vânzători pe numele beneficiarilor.

Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sau al municipiului Bucureşti analizează solicitările beneficiarilor şi documentele justificative anexate, în limita cantităţilor totale anuale aprobate prin acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare, determină cantităţile de motorină pentru care se acordă ajutorul de stat, precum şi valoarea acestuia şi întocmesc situaţii centralizatoare pe care le transmit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru
Agricultură în termen de 15 zile de la data înregistrării cererilor de plată ale beneficiarilor.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură întocmeşte şi transmite la Direcția generală buget-finanțe și fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale situaţia centralizatoare cu beneficiarii şi sumele exprimate în lei, fără subdiviziuni, aferente cantităţilor de motorină determinate la plată, în termen de 5 zile de la înregistrarea situațiilor centralizatoare comunicate de către Centrele județene.

Direcţia generală buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice solicitările formulate de către Agenția de Plăți și Intervenție în vederea deschiderii creditelor bugetare.

După aprobarea de către Ministerul Finanţelor Publice a deschiderii creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale deschide şi repartizează credite bugetare Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care, la rândul său, repartizează credite bugetare centrelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, cu sumele cuvenite.

Centrele judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură virează sumele cuvenite în conturile beneficiarilor, conform legislaţiei în vigoare

Sumele reprezentând ajutorul de stat sub formă de rambursare pentru cantităţile de motorină determinate la plată de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură prin situaţia centralizatoare, consumate de beneficiari şi nedecontate în anul de cerere, se decontează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în anul următor anului de cerere, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2017 este de 349.425,907 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

sursa: madr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax