Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Agriculturii vrea sa reintroducă „moda” CAP-urilor comuniste. Mai puţine taxe pentru fermieri

Publicat

teren agricolCooperativele agricole de producție au dispărut după revoluție, însă Ministerul Agriculturii vrea să le readucă în rândul fermierilor, ca principala formă de asociere. Pentru a-i atrage, ministerul promite scutiri de taxe. 

Ministerul Agriculturii vrea să modifice legea în ședinţa de Guvern de săptămâna viitoare pentru a încuraja, inclusiv prin măsuri fiscale, aceste asocieri. Cei care s-au asociat deja spun că au numai avantaje: produc cantități mai mari, și mai ales, au garanția că-și vând marfa, pentru că patrund în marile lanțuri de magazine.

Printre modificări va fi şi aceea ca fermierul care intră în cooperativă sa rămână proprietar în continuare, nu doar pe animale sau pe terenuri, ci şi pe producţie.

Cei din asociaţia de producători au însă obligaţia să vândă în comun până la 70% din producţie pentru început. Totodată, membrii asociației sunt scutiți de impozitul pe proprietate și impozitul pe norma de venit, iar pentru cooperative se prevede o reducere cu 20 la suta a impozitului pe profit timp de cinci ani.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a precizat că astfel vom avea producție românească mai multă în hipermarketuri.

În primul rând, persoanele fizice vor fi scutite de impozit pe norma de venit. Aici mă refer la suprafaţă sau cap de animal. Cooperativa în ansamblu va fi scutită de 20% impozit pe profit timp de cinci ani de zile şi cea mai importantă, dacă reuşim să o trecem, este că nu vor mai plăti impozit pe proprietate. Şi aici mă refer la bunurile din activitatea agricolă, fie că vorbim de ferme, de teren, de animale”, a anunțat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax