Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul de Finanţe vrea să reducă plafoanele plăţilor în numerar, pentru firme şi persoane fizice

Publicat

Ministerul de Finanţe are în vedere reducerea plafonului de plăţi în numerar acceptate între persoane fizice şi al celui zilnic pentru firme, potrivit unor surse citate de Mediafax. Firmele ar putea face plăţi în numerar de cel mult 1.000 de lei pentru un client, respectiv 5.000 de lei în total operaţiuni cu numerar către firme şi persoane fizice.

Plata cash efectuată de firme către alte persoane juridice ori fizice ar putea fi limitată la 5.000 de lei pe zi, respectiv la 1.000 de lei pe zi, pe client. În acest segment sunt incluse şi plăţile către magazinele de tipul Cash&Carry. Nu sunt vizate şi plata salariilor ori altor drepturi de personal.

Deocamdată, o societate comercială are plafon zilnic de plăţi în numerar către o altă firmă sau o persoană fizică de 5.000 de lei. În total, poate face operaţiuni cash de 10.000 de lei pe zi.

Ministerul de Finanţe are în vedere domenii expuse la evaziune fiscală sau spălare de bani, pe fondul introducerii sistemului TVA la încasare. Reamintim că, potrivit acestuia, taxa se colectează în momentul încasării contravalorii serviciilor efectuate, cel târziu în 90 de zile de la data emiterii facturii, în cazul firmelor cu cifră de afaceri anuală mai mică de 2,25 milioane de lei.

Sistemul plăţii TVA la încasare ar urma să fie aplicat din 1 ianuarie 2013, pentru facturi emise prin virament bancar. Societăţile cu cifră de afaceri mai mare de 2,25 milioane lei, care nu intră în noul sistem vor putea deduce TVA din tranzacţiile cu firmele din cealaltă categorie doar după achitarea facturilor.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aotearoa

    joi, 27.09.2012 at 13:04

    Iar o luati cu,VREM?Iarveniti cu promisiuni electorale.Nu vi se pare ca tot ce scrieti despre dezvoltare e numai la —VIITORUL INDEPARTAT ,PINA LA INFINIT?Prea mult praf in ochii lumii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax