Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Economiei: Fondurile europene ar putea fi utilizate și pentru stimularea firmelor care iau studenți în practică

Publicat

practica hotel 2 Planuri mari pentru tinerii români. Ministrul Economiei vrea stimularea cu fonduri europene a companiilor care iau studenţi în practică.

Fondurile structurale ar putea fi utilizate şi pentru stimularea companiilor care oferă stagii de practică pentru studenţi, iar companiile din IT ar trebui să beneficieze de facilităţi pentru a se instala în zona rurală, a declarat viceprim-ministrul Costin Borc, la prima reuniune informală a Consiliului Competitivitate (COMPET), format cu scopul consolidării competitivităţii şi a creşterii economice în Uniunea Europeană (UE), potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Consiliul COMPET, din cadrul UE, urmăreşte consolidarea competitivităţii şi sporirea creşterii economice în UE şi se ocupă de patru domenii de politică importante: piaţa internă, industria, cercetarea şi inovarea.

Borc a afirmat că educaţia din domeniul matematicii, al antreprenoriatului, al contabilităţii şi al abilităţilor digitale sunt foarte importante în procesul de transformare digitală a industriei, potrivit News.ro.

„Demnitarul român a susţinut adaptarea curriculei de învaţământ în funcţie de aceste necesităţi şi dezvoltarea sistemului de educaţie aplicativă la nivel liceal şi universitar, iar fondurile structurale ar putea fi utilizate şi pentru stimularea companiilor care oferă stagii pentru studenţi”, se arată în comunicat.

Borc a atras atenţia şi asupra necesităţii eliminării decalajului digital dintre zonele rurale şi cele urbane.

Un instrument eficient ar fi acordarea unor facilităţi pentru instalarea companiilor din IT în zone rurale şi pentru a le stimula sa-şi pregătească angajaţii pentru era digitală, consideră vicepremierul.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax