Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Educației schimbă regulile de admitere în universități. Nu se mai iau în considerare mediile obținute în timpul liceului

Publicat

Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial un ordin prin care schimbă modalitatea de admitere în facultățile din România. Astfel, la calcularea mediei de admitere într-un program de studiu universitar nu se mai vor lua în considerare mediile sau notele obținute în timpul liceului.  De asemenea, un student nu poate urma în acelaşi timp cursurile la mai mult de două facultăţi.

Începând din acest an, conducerea fiecărei universităţi va avea de ales între a organiza examen de admitere sau de a face lua în considerare pentru admiterea la facultate  mediile de la Bacalaureat. Reglementările sunt prevăzute în Ordinul nr. 3.313/ 2012 al Ministerului Educaţiei, publicat în Monitorul Oficial.

„Potrivit legii, instituţiile de învăţământ superior organizează examene de admitere pentru admiterea în fiecare program şi ciclu de studii universitare. Examenele de admitere se organizează pe baza metodologiilor proprii de admitere stabilite de către fiecare instituţie de învăţământ superior în baza autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare şi ale prezentului ordin. Examenul de admitere poate consta şi în proba/probe scrisă/scrise sau/şi orala/orale pentru testarea cunoştintelor şi a capacităţilor cognitive. Pentru testarea capacităţilor artistice sau sportive examenul de admitere va conţine obligatoriu şi o probă practică eliminatorie, susţinută anterior celorlalte probe. De asemenea, pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenţă sau disertaţie, după caz, dar nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de studii”, se precizează în capitolul I  al ordinului MECTS.

Poți vedea aici Ordinul MECTS nr. 3.313/ 2012

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. anonim

    vineri, 30.03.2012 at 14:46

    Am fost cea mai pedepsita generatie asa ceva nu s epoate chiar isi bate joc de noi ne speriam de Boc da a venit unu mai cu coarne doar a venit si schimba legi dupa legi chiar noi putem sa ne acomodam imediat cu ideea de ce se da bacul cu camere video daca se da sa se puna in toate liceele nu in unele ca nu suntem prostii nimanui pacat regret ca m-am nascut in tara atsa condusa de smecherii si locuita de naivi.Nu suntem orbi dar ati invatat sa ne faceti sa va bateti joc de noi .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate