Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Educației a publicat criteriile pentru acordarea gradaţei de merit. Profesorii cu rezultate deosebite pot depune dosarele în martie

Publicat

profesori Criteriile pentru acordarea gradaţiei de merit în sesiunea 2016, dar şi nouă formulă de calcul a numărului maxim de gradaţii au fost publicate de Ministerul Educaţiei. Profesorii care au rezultate deosebite în pregătirea elevilor îşi pot depune la şcoală dosarele pentru gradaţie în perioada 1 – 18 martie 2016, iar rezultatele finale vor fi afişate de către inspectoratele şcolar în luna mai.

Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro Metodologia şi criteriile privind acordarea gradatiei de merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat, sesiunea 2016. Este vorba despre Anexă la ordinul nr. 5557/2015.

Gradatia de merit reprezintă 25% din salariul de baza şi se acordă pe o perioada de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie 2016.

„Numărul maxim de gradații care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice auxiliare și a 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare și control existente la nivelul inspectoratului școlar se scade numărul de gradații acordate personalului didactic aflate în plata la 1 septembrie 2016, având în vedere că gradația de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a plății gradatiei de merit din motive neimputabile angajatului sau ca urmare a rezervării postului didactic/catedrei în baza prevederilor art. 255 alin. (1)-(6) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, cu încadrarea în numărul maxim de gradații de merit aprobate la momentul revenirii pe post”, se arată în metotologie.

De asemenea, în situația în care personalului didactic i se modifică locul de muncă, cu păstrarea calității de personal didactic calificat, la nivelul aceluiași județ/al municipiului București, acesta își păstrează gradația de merit.

„Gradația de merit se atribuie începând cu data de 1 septembrie 2016. Pentru fiecare candidat, gradația de merit se calculează conform art. 264 din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, raportat la norma didactică de baza conform actului de numire/transfer/repartizare”, se mai precizează în metodologie.

Personalul didactic din învățământ care beneficiază de gradație de merit până la 31 august 2016 poate participa la un nou concurs.Personalul didactic pensionat nu mai beneficiază de gradație de merit de la încetarea, în vederea pensionării, a contractului individual de muncă pe perioada nedeterminată.

sursa: realitatea.net, edu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax