Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Educației: Cursurile se suspendă la școlile în care 20% dintre elevi lipsesc trei zile consecutiv, din cauza gripei

gripa pneumonie

Publicat

Reguli stricte de la Ministerul Educației transmise unitățiilor de învățământ pentru prevenirea răspândirii gripei. Potrivit notei transmise către inspectoratele școlare, în cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspendă.

Ministerul Educației a transmis o notă către inspectoratele școlare din toată țară cu măsurile obligatorii pe care unitățile de învățământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi în contextul epidemiei de gripă declarate azi.

Personalul medical din unitățile de învățământ trebuie să realizeze zilnic triajul elevilor la începutul fiecărui schimb, iar în cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasa/grupa de copii cursurile vor fi suspendate la acele clase.

În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspendă, adaugă ministerul.

Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

Totodată, ministerul solicită să se asigure obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice să ia măsuri de respectare a măsurilor de igienă personală și colectivă precum: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă etc.), spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor, consumul de apă doar din surse sigure, autorizate.

Se recomandă amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale, pentru a preveni aglomerarea și pentru limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii.

Revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverință medicală, precizează reprezentanții ministerului.

De asemenea, Ministerul Educației recomandă o colaborare strânsă între cadrele didactice și părinți în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și a întreprinderii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate.

De asemenea, inspectoratele școlare au obligația de a informa zilnic Ministerul Educației până în ora 10:00 și între orele 10:00 – 16:00 de toate situațiile de îmbolnăviri apărute și numărul unităților de învățământ care își suspendă cursurile integral/parțial din această cauza.

Gripă a evoluat epidemic în săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie, a informat joi Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătății a declarat oficial, joi, epidemie de gripă în România, după ce Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat că, în ultima săptămână de supraveghere și monitorizare, s-a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18, a anunţat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ativitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere națională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă, spun oficialii ministerului.

În această perioadă este recomandată limitarea accesului vizitatorilor in spitale, în special în secțiile cu risc, realizarea triajului epidemiologic al personalului medico-sanitar, refacerea stocurilor de medicatie antivirală și a stocurilor de echipamente de protecție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate