Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Educaţiei: Notele din timpul liceului vor putea cântări la admiterea la facultate

Publicat

Universităţile vor putea lua în considerare în organizarea sesiunilor de admitere de anul acesta şi notele obţinute de candidaţi în timpul liceului, a decis Ministerul Educaţiei. Conform Hotnews, prevederea face parte din ordinul privind organizarea admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, care a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Ce spune ordinul publicat în 18 aprilie, în Monitorul Oficial:

Art. 12 – (3) La calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenţă şi de master pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenţă şi/sau notele din anii de studii, după caz, conform propriei metodologii.

Ce spunea ordinul de anul trecut:

Art. 12 – (3) La calculul mediei generale de admitere pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenţă sau disertaţie, după caz, dar nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de studii.

Cu alte cuvinte, noutatea pe care o aduce acest ordin de ministru este faptul că din această vară vor putea fi folosite din nou la admiterea în facultăţi notele obţinute de elevi in timpul liceului, pe lângă notele şi media de la Bacalaureat.

Ministerul Educaţiei a publicat în 18 aprilie, în Monitorul Oficial ordinul nr. 3.544/2013 privind cadrul general de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat pentru anul universitar 2013 – 2014.

 Cea mai importantă prevedere a ordinului precizează că  admiterea poate fi organizată în sesiuni, înainte de începerea anului universitar/Ordinul de anul trecut preciza că se pot organiza maximum 2 sesiuni de admitere.

Sursa, Hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax