Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministerul Educaţiei: Se reiau antrenamentele la cluburile sportive şcolare și liceele cu program sportiv. Reguli

Publicat

Ministerul Educaţiei a comunicat luni că de luni pot fi reluate activităţile în unitățile de învățământ cu program sportiv suplimentar (cluburi sportive școlare) și cele cu program sportiv integrat (liceele și școlile gimnaziale cu clase cu program sportiv).

Est vorba despre antrenamente şi participarea la competițiile oficiale, care se vor face cu respectarea prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății 619/1077 din 12.06.2020.

UPDATE: Prin decizie CNSU, luni seara, de la 1 iulie se permite organizarea și desfășurarea antrenamentelor și cantonamentelor colective, în grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătății și aplicabile pentru Liga I de fotbal.

Cadrul pentru reluarea activităţilor a fost stabilit de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului și Sportului, într-o întâlnire, luni, cu reprezentanții federațiilor sportive – sporturi de echipă: Gheorghe Vișan – Federația Română Volei, Alexandru Dedu – Federația Română de Handbal și Alin Petrache – Federația Română de Rugby.

Potrivit Ordinului 619/2020, este permisă reluarea antrenamentelor colective în aer liber, în grupuri de maximum 6 persoane care nu locuiesc împreună. În cazul sportivilor de performanță / profesioniști, dacă pentru desfășurarea antrenamentului este nevoie de participarea a mai mult de 6 sportivi în același timp, antrenamentele trebuie să se desfășoare în regim închis, de cantonament.

Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de auto-evaluare. Simptomele comune ale îmbolnăvirii de COVID-19 sunt descrise în Anexa nr. 1 a prezentului Ordin. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autoritățile sanitare și să nu părăsească locuința.

Deplasarea către și de la locul de desfășurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție dispuse de autorități.

Condiții de antrenament

– Igienizarea mâinilor este obligatorie înainte și după antrenament;

– În timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se va face ori de câte ori este posibil, în momentele de pauză;

– Atunci când este posibil, dar cel puțin o dată la 15 minute, mingea și/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanțe dezinfectante avizate.

– În cazul sportivilor de performanță, care sunt asistați de antrenor și alți specialiști, este recomandată păstrarea față de aceștia a distanței de siguranță, inclusiv în timpul ședințelor tehnice. În cazul în care medicul sportiv este prezent, el trebuie să poarte echipamentul de protecție pe tot parcursul interacțiunii directe cu sportivul.

– Este interzisă eliminarea salivei în spațiul de antrenament, dat fiind că particulele de salivă sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea Sars-COV-2.

Condiții după antrenament

– Materialele sportive vor fi dezinfectate cu atenție după fiecare folosire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax