Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministerul Educației SUSPENDĂ OLIMPIADELE școlare, județene și regionale. Măsuri legate de coronavirus

Publicat

Ministerul Educației a decis suspendarea olimpiadelor școlare județene și regionale, o măsură în contextul cazurilor de coronavirus. Este vorba despre etapele ce urmau să se desfășoare în martie, în județe.

Ministrul educației a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor până la o dată care va fi comunicată ulterior.

”Oricum ar fi, adică indiferent de decizia privind închiderea școlilor, am decis suspendarea oricăror activități în cadrul olimpiadelor școlare, concursurilor sportive. Ministerul Educației așteaptă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind închiderea școlilor”, a declarat, pentru HotNews, ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit sursei citate, decizia privind închiderea școlilor trebuie votată de cei 19 membri din Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. ”La momentul acesta, dacă se decide închiderea școlilor mesajul nostru pentru elevi este ca ei să stea acasă. Mesajul este ca elevii să nu iasă în locurile aglomerate unde să nu fie protejați, precum mall-urile”, a mai spus Monica Anisie.

Ministrul a precizat că practica în spitale este suspendată și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

Surse de la Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă au declarat pentru Hotnews că Ministerul Educației a propus închiderea școlilor încă de duminică, dar acest lucru nu a fost votat de jumătate plus unu astfel încât să fie luată decizia închiderii tuturor școlilor din România. Aceleași surse au mai spus că pentru întâlnirea de la ora 16 Ministerul Educației va propune din nou suspendarea cursurilor în școlile și grădinițele din România.

În perioada următoare ar fi trebui să se desfășoare etapele naționale ale olimpiadelor de: Matematică – 14 martie, Geografie -14 martie 2020, Religie – 14 martie, Tehnologia Informației – 21 martie, Religie – 14 martie.

Vezi integral CALENDARUL OLIMPIADELOR 2020. Două etape naționale se vor desfășura la Alba Iulia

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax