Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministerul Finanţelor a reglementat contabilitatea „Grupului de interes economic” şi noua clasificare a ocupaţiilor din România

Publicat

În domeniul contabil din România a fost reglementată de către Ministerul Finanţelor activitatea „Grupului de interes economic” (GIE). Acesta va asigura contabilitatea în partidă dublă şi va avea până la 20 de membri, funcţionând atât cu scop comercial, cât şi necomercial, după caz, însă cu destinaţie patrimonială.

Vezi aici documentul publicat în Monitorul O

Până la sfârşitul anului, se pot constitui GIE formate doar din marii contribuabili, reglementările pentru cei mai mici urmând să fie definitivate. Potrivit legislaţiei, Grupul de interes economic are la bază un contract între membrii săi, semnat în prezenţa unui notar, în care sunt trecute drepturi şi obligaţii.

GIE va asigura contabilitatea inclusiv pentru situaţiile financiare anuale, în funcţie de mai multe aspecte fiind realizate analize de specialitate prescurtate, simplificate sau cu cinci componente. În contabilitatea grupului vor fi evidenţiate veniturile realizate integral, în cazul activităţilor comerciale în numele acestuia şi prin comision, în situaţia unor activităţi operate în numele membrilor. De exemplu, reprezentantul unui GIE asigură decontarea TVA cu bugetul statului pentru membrii grupului. În cadrul unui singur decont operat de reprezentant, se face regularizarea bugetului şi compensarea în cadrul grupului, dacă un membru are de plată TVA, iar altul trebuie să o recupereze.

De asemenea, este disponibilă şi o nouă clasificare a ocupaţiilor în România, pentru toate meseriile existente, publicată miercuri, în Monitorul Oficial. Până la sfârşitul anului, vechea clasificare este valabilă concomitent cu noua formulă. Este recomandat însă ca în noile documente să fie utilizată clasificarea ocupaţiilor actualizată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax