Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanţelor are în vedere modificări la sistemul de plată TVA la încasare, după ce agenţii economici au reclamat probleme de aplicare a acestuia

Publicat

Ministerul Finanţelor analizează mai multe corecţii care ar putea fi aduse sistemului de plată TVA la încasarea facturii, introdus din ianuarie 2013. Decizia a venit în urma informaţiilor primite de la mediul de afaceri, potrivit cărora agenţii economici întâmpină unele probleme în aplicarea sistemului.

Este vorba despre variante de modificare a sistemului nou-introdus de Ministerul Finanţelor, prin care se are în vedere stabilirea acestuia ca opţional ori extinderea la 90 de zile a termenului la care TVA devine exigibilă. O altă variantă este o combinaţie între cele două opţiuni.

Secretarul de stat Dan Manolescu a precizat că sunt în analiză eventuale corecţii la legislaţie, corelate cu modul în care funcţionează sistemul de TVA la încasare. Acesta a confirmat că au fost primite informaţii, prin intermediul mass-media, că sisremul actual generează probleme. „Încercăm să identificăm modul în care putem corecta acest sistem, pentru a nu crea probleme agenţilor economici, pentru care s-a dorit să fie un avantaj acest nou sistem”, a menţionat Manolescu.

Codul Fiscal prevede ca, de la 1 ianuarie 2013, aplică obligatoriu noul sistem de TVA – persoanele impozabile inregistrate în scopuri de TVA, care au sediul activităţii economice în Romania, a căror cifră de afaceri în anul calendaristic precedent nu depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei şi persoanele impozabile, cu sediul activităţii economice în România, care se înregistrează în scopuri de TVA în cursul anului calendaristic curent.

Sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax