Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanțelor extinde serviciile în Spaţiul Privat Virtual (SPV). Noi documente, disponibile online

Publicat

Contribuabilii persoanele fizice vor putea accesa în Spaţiul Privat Virtual (SPV) noi documente, precum declaraţii de înregistrare fiscale, evidenţa creanţelor fiscale, notificări sau certificate de rezidenţă, odată cu extinderea serviciilor SPV, a anunţat, miercuri, Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Pentru eficientizarea comunicării, îmbunătățirea transparenței și reducerea birocrației ANAF, Ministerul Finanțelor Publice a decis extinderea exploatării potențialului Spațiului Privat Virtual (SPV) ca instrument de relaționare directă cu fiecare contribuabil la bugetul de stat.

În acest sens, în SPV vor fi disponibile:

  • chestionarele întocmite de persoanele fizice la sosirea şi/sau plecarea în/din România;
  • notificările privind rezidența persoanelor fizice;
  • declaraţiile de înregistrare fiscală;
  • cererile pentru eliberarea Certificatului de rezidenţă fiscală;
  • certificatele de rezidenţă fiscală;
  • cererile de restituire;
  • cererile de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţ/municipiul Bucureşti sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a certificatului de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale;
  • evidenţa creanţelor fiscale.

Prin SPV persoanele fizice vor avea posibilitatea să verifice corectitudinea prelucrării Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, pe care au depus-o pe suport de hârtie.

S-a decis și majorarea termenelor de păstrare în SPV a mai multor documente emise de către Ministerul Finanţelor Publice/Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin corelare cu durata de valabilitate a acestora. De asemenea, pe viitor se vor implementa în SPV modelele declaraţiilor, cererilor sau ale altor documente emise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

”Am promis o simplificare a relației cu ANAF și eliminarea cât mai multor hârtii din viața contribuabilului român și iată că mă țin de cuvânt”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Pentru facilitarea accesului la SPV, se elimină verificarea la ghișeu a semnăturii olografe a persoanei reprezentate și se acceptă depunerea împuternicirii în formă simplă. În același timp, se oferă cetăţenilor români care domiciliază, au reşedinţa sau lucrează în străinătate, posibilitatea de a se prezenta şi la oficiile consulare sau ambasadele României în scopul identificării fizice și înregistrării în SPV.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax