Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanțelor lucrează la înființarea unei bănci. În ce stadiu se află proiectul

Publicat

bani

La nivelul Ministerului Finanțelor Publice se află în derulare proiectul privind înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare a României (BND), cu finanțare din partea Comisiei Europene, prin Serviciul de Sprijin pentru Reforme Structural, reiese dintr-un raport al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP).

Până în prezent au fost finalizate primele două componente ale proiectului, acesta continuând cu cea de-a treia componentă, respectiv implementarea studiului de fezabilitate, care va cuprinde inclusiv descrierea detaliată a elementelor necesare ce vor fi incluse în legislația primară și secundară de înființare a acesteia.

Ministerul Finanțelor Publice se afla în proces de elaborare a cadrului legal privind înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare. Rămâne de văzut dacă se va construi pe actuala Eximbank, așa cum se discuta în anii trecuți, sau se va face una de la zero, așa cum se intenționează.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax