Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanțelor: Nu sunt dificultăți la plata salariilor militarilor. Vicepremierul Marcel Ciolacu, numit interimar la Apărare, după demisia lui Adrian Țuțuianu

Publicat

palatul victoria guvern Ministerul Finanțelor susține că nu sunt probleme la plata salariilor în cadrul Ministerului Apărării Naționale, după ce, în urmă cu câteva ore, MApN anunța că va plăti eșalonat veniturile angajaților săi pentru că nu a fost făcută rectificarea bugetară. Ministrul Apărării a anunțat ulterior că și-a depus demisia, după scandalul cu salariile amânate ale militarilor. Demisia a fost acceptată de premierul Tudose, iar potrivit unor informații de ultimă oră, Marcel Ciolacu a fost numit interimar la Ministerul Apărării.

„În urma informațiilor apărute în mass-media vă comunicăm că nu sunt dificultăți în ceea ce privește plata drepturilor salariale ale angajaților din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Totodată, precizăm că nu există astfel de probleme la niciun alt minister”.

Reamintim că Ministerul Apărării Naționale a anunțat marți că va plăti eșalonat veniturile angajaților săi pentru că nu a fost făcută rectificarea bugetară. Într-un comunicat de presă, Ministerul anunța că salariile/soldele angajaților vor fi plătite pe 15 septembrie, iar norma de hrană și chiriile vor fi plătite „în jurul datei de 25 sptembrie”, după rectificarea bugetară.

Citește și Ministerul Apărării: Veniturile militarilor vor fi plătite eșalonat până la rectificarea bugetară

Ulterior, Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, și ministrul Finanțelor, Ionuț Misa, s-au întâlnit cu premierul Tudose. Imediat după această discuție, Adrian Țuțuianu a anunțat la Antena 3 că „i-am lăsat pe masa premierului demisia din funcția de ministru al Apărării” după scandalul cu salariile amânate ale militarilor. Țuțuianu a tinut sa precizeze ca „nu exista probleme de natura financiara” pentru plata salariilor, ci sunt „doar chestiuni de natura tehnica”.

Ministrul Adrian Tutuianu a mai afirmat că în întâlnirea avută cu premierul Mihai Tudose și ministrul Finanțelor, i-a precizat prim-ministrului care sunt „chestiunile tehnice” care au dus la această situație și că Tudose i-a reproșat în schimb „lipsa de comunicare și cu dânsul, dar și cu presa”.

Premierul Mihai Tudose a acceptat demisia ministrului Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu. Potrivit unor informații de ultimă oră, Marcel Ciolacu a fost numit interimar la Ministerul Apărării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax