Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanțelor: Programul „Prima casă” ar putea fi suplimentat cu 250 milioane de lei

Publicat

prima casa 2 Ministerul Finanţelor Publice anunţă că a propus suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental „Prima casă” cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitărilor transmise de băncile înregistrate în program.

„Nivelul plafonului suplimentar de garantare pentru 2016 este fundamentat de perioada scurtă rămasă până la finalul anului. Decizia suplimentării a fost luată ca urmare a ritmului intens şi susţinut de acordare a garanţiilor, care demonstrează interesul şi angajamentul în creştere atât la nivelul finanţatorilor, cât şi al beneficiarilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Potrivit MFP, în perioada ianuarie-septembrie 2016 au fost acordate 27.329 de garanţii, în valoare totală de 2,6 miliarde de lei. În cadrul Programului, rata creditelor neperformante este de 0,3%, din totalul garanţiilor acordate. Până în prezent au fost executate 498 de garanţii.

Plafonul total de garantare pe anul 2016 este de 2.690,3 milioane de lei.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax