Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanţelor Publice a lansat un GHID ilustrat pentru plata impozitului pe clădiri

Publicat

ghid ilustrativ mfp impozit cladiri pf Ministerul Finanțelor Publice a publicat pe site-ul propriu un ghid ilustrat pentru plata impozitelor pe clădiri, care vine în sprijinul proprietarilor persoane fizice. Contribuabilii pot să găsească în document explicații pentru toate situațiile întâlnite în practică, dar și exemple pentru fiecare caz în parte și o simulare de calcul al impozitului local.

Din 2016, persoanele fizice care au în proprietate clădiri trebuie să plătească impozit pentru ele, în funcţie de destinaţie. Potrivit Codului fiscal avem clădiri rezidenţiale, nerezidenţiale și cu destinaţie mixtă (clădirea folosită parţial în scop nerezidențial şi parţial pentru locuit).

Conform Codului fiscal, persoanele fizice care la 31 decembrie 2015 au în proprietate clădiri nerezidenţiale sau clădiri cu destinaţie mixtă au obligaţia să depună declaraţii până la 31 mai 2016. Intră ȋn categoria persoanelor care depun declaraţii (cod declarație ITL 001) şi persoanele fizice care au în proprietate clădiri cu destinaţie mixtă la adresa cărora nu se desfășoară nicio activitate economică.

Ghidul ilustrativ pentru plata impozitelor pe clădiri, proprietari persoane fizice, publicat de Ministerul Finanțelor Pulice, poate fi descărcat de aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax