Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferii care au amenzi de circulație neplătite, se vor alege cu permisul de conducere suspendat. Ministerul Finanțelor pregătește legea

Publicat

actiune politisti alba Ministerul Finanţelor lucrează la o lege care să permită ridicarea permiselor de conducere în cazul persoanelor care au amenzi neplătite. La Camera Deputaţilor a fost depus un proiect de lege în acest sens, care urmează să intre „foarte repede” în dezbatere. Potrivit proiectului dacă un șofer nu şi-a plătit amenda în 60 de zile, va rămâne fără carnet.

„Probabil majoritatea primăriilor sunt în situaţia în care reuşesc să încaseze cu greutate amenzile de la anumite persoane. Acum sunt două demersuri paralele.

Se lucrează la un sistem unificat de evidenţă a proceselor verbale de amendă şi a plăţilor, astfel încât să ştim care au fost amenzile acordate, care sunt plătite, care nu sunt plătite, de câte zile nu sunt plătite”, a afirmat secretarul de stat de la  Ministerul Finanțelor, Gyorgy Attila.

Nu ai plătit amenda în 30 de zile, rămâi fără permis!

În 2013, premierul Victor Ponta declara că a convenit cu ministrul de Interne de atunci, Radu Stroe, ca permisul să fie suspendat pentru neplata amenzilor în termen de 30 de zile, măsură aplicabilă şi în cazul infracţiunilor. Premierul a precizat că în cazul celor cu amenzi neplătite în termen de 30 de zile li se va suspenda permisul de conducere până la plata amenzii. “Era o problemă de aplicare în sensul în care omul îşi plătea amenda şi noi nu ştiam că şi-a plătit-o şi-i suspendam permisul. Am găsit o soluţie pe care o discutăm şi cu domnul Chiţoiu, cu un cont unic, şi cu faptul că poliţia nu poate suspenda permisul cuiva decât după ce verifică la 30 de zile după că în acel cont unic nu s-a plătit amenda”, a explicat atunci  premierul. Ponta a menţionat că se încearcă găsirea unei “proceduri rapide” în cazul şoferilor cu contravenţii, astfel încât în 15 zile judecătorul să se pronunţe dacă dovada pentru conducerea autovehiculelor se prelungeşte sau nu. “Ideal ar fi să nu mai conduci după ce ţi s-a suspendat permisul”, a mai afirmat Ponta. Proiectul de modificare a Legislaţiei Rutiere, postat în 2013 în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) nu a avut însă sorţi de izbândă.

 

surse: jurnalul.ro, voceatransilvaniei.ro, mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax