Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanţelor RENUNŢĂ la impozitarea bacşişului. Teodorovici: Am decis de comun acord eliminarea taxării, cel mai târziu de la 1 iunie

Publicat

teodorovici

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in Bucuresti Ministerul Finanţelor Publice va renunţa la impozitarea bacşişului. Anunţul a fost făcut de ministrul Eugen Teodorovici, vineri, în urma unor noi consultări cu reprezentanţi ai furnizorilor de servicii din piaţă, privind legislaţia referitoare la fiscalizarea bacşişului.

Impozitul pe bacşiş va fi eliminat din prevederile legale, definitiv, cel mai târziu de la 1 iunie, potrivit ministrului. „Cei care au scos deja bonuri fiscale pentru bacşiş nu vor avea nicio problemă, pentru că au aplicat un act legislativ în vigoare”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul a recunoscut că aplicarea taxării bacşişului – măsură care a intrat în vigoare din această lună – ar fi dificilă şi a precizat că s-a decis de comun acord eliminarea acesteia.

Revenim cu detalii.

La consultări au fost invitaţi reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie.

Ministerul a avut iniţiativa legiferării bacşişului ca urmare a nevoii de a clarifica situaţiile în care firmele găsite cu nereguli pot fi sancţionate de către ANAF, la cererea partenerilor din piaţă.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, consideră că ar trebui să se renunţe la actuala formulă de impozitare a bacşişului, spunând că “nu acolo era evaziunea fiscală”.

“Părerea mea personală este că trebuie găsită o altă soluţie, o altă paradigmă, pe baza unei declaraţii. Dacă menţinem, totuşi, ideea, (să se facă – n.r.) pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, la sfârşitul lunii, în cel mai rău caz. Dar nu acolo era evaziunea”, a declarat, joi, Tudose.

Tudose a propus varianta unei declaraţii lunare a veniturilor obţinute din bacşiş, apreciind, totodată, că este nevoie de controale ANAF la unităţile economice, dând ca exemplu ceea ce s-a întâmplat pe litoral în minivacanţa de 1 mai.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax