Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanţelor: Titlurile de stat, în programul Tezaur, vor putea fi cumpărate din nou, anul viitor

Publicat

bani

Ministerul Finanțelor Publice anunță că a fost aprobată emiterea titlurilor de stat destinate populației prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, în cadrul Programului Tezaur.

Măsura oferă investitorilor informații privind caracteristicile de bază ale titlurilor de stat, etapele și procedura ce trebuie parcurse în vederea subscrierii în cadrul programului Tezaur, precum și modalitatea de calcul și plată a dobânzii și de rambursare a valorii nominale aferente titlurilor de stat subscrise.

Noul program oferă posibilitatea și persoanelor fizice, care dețin certificate de trezorerie transformate în depozite la Trezoreria Statului, să utilizeze sumele aferente răscumpărării acestora în vederea subscrierii în Programul Tezaur.

În același timp, veniturile obținute din deținerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal.

Alte caracteristici ale titlurilor de stat lansate în cadrul programului Tezaur:

– vor putea fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit 18 ani;

– valoarea unui titlu de stat este de 1 leu;

– titlurile au formă dematerializată și remunerează investitorii cu o dobândă anuală;

– titlurile pot fi cumpărate doar de la sediile unităților operative ale Trezoreriei Statului, din raza domiciliului fiscal al investitorilor, prin deschiderea unui cont de subscriere si alimentarea acestuia fie prin virament bancar, fie prin depunerea de numerar și semnarea unui formular de subscriere. Acesta va conține datele de identificare ale investitorului precum și numărul și valoarea titlurilor de stat care se intenționează a fi subscrise;

– titlurile de stat nu pot fi răscumpărate înainte de scadență, sunt netransferabile și nu se tranzacționează;

– pentru fiecare emisiune Tezaur va fi anunțată o perioada în limita căreia investitorii vor putea efectua subscrieri.

În cadrul planului de finanțare a deficitului bugetar și de refinanțare a datoriei publice pentru anul 2018, care urmează a fi publicat până la sfârșitul anului, va fi anunțat volumul indicativ aferent emisiunilor de titluri de stat pentru populație. Acestea vor avea o frecvență lunară, termenii și condițiile financiare aferente fiecărei emisiuni urmând a fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Finanțelor Publice si care vor fi disponibile la sediile unităților operative ale Trezoreriei Statului.

Ministerul Finanțelor Publice oferă, prin Programul TEZAUR, un nou instrument de economisire dedicat populației, având ca obiectiv principal diversificarea bazei investiționale aferente pieței titlurilor de stat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax