Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Fondurilor Europene a selectat achiziții IT de peste 200 de milioane de euro făcute de instituții și vrea să le deconteze de la Comisia Europeană

Publicat

calculatorRomânia vrea să ceară Comisiei Europene decontarea achizițiilor publice făcute de instituții în cadrul unor proiecte de informatizare a administrației, finanțate inițial din bani de la bugetul de stat sau din împrumuturi, în așa-numita procedură a proiectelor retrospective, a informat într-un comunicat, Ministerul Fondurilor Europene. Ministerul Fondurilor Europene a anunțat duminică, 21 februarie, că a inițiat selectarea de proiecte strategice cu impact la nivel național sau regional, non-majore, din domeniul internet si telecomunicații, derulate de instutuții sau autorități publice centrale, pentru acordarea de asistență retroactivă din Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013.Inițiativa, concretizată printr-un Memorandum semnat săptamâna trecută în sedinta de Guvern, vizează creșterea gradului de absorbție în anul 2016 și atragerea în totalitate a fondurilor europene disponibile pentru POSCCE 2007-2013.

Până la acest moment, Autoritatea de Management POSCCE din cadrul MFE împreună cu Organismul Intermediar pentru Societatea Informațională (OIPSI) din Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională au selecționat din SEAP 115 achiziții publice ale unui număr de 46 de instituții publice centrale, cu o valoare totală estimată de 217,52 mil. euro.

Potrivit MFE, dintre acestea, vor fi selectate cele care îndeplinesc toate condițiile pentru a beneficia de finanțare retrospectivă din POSCEE. Achizițiile îndeplinesc din start câteva condiții, de exemplu obiectul achiziției se încadrează în specificitatea domeniului major de intervenție 2.2 Dezvoltarea și creșterea eficienței serviciilor publice electronice moderne, AP III a POSCCE, obiectul achiziției nu este exclusiv mentenanța sau asistența tehnică, autoritatea contractantă este instituție sau autoritate publică de la nivel central (excepție făcând regiile autonome și companiile naționale, din motive de ajutor de stat).

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul Instrumentelor Structurale 2007-2013 și al fondurilor europene structurale și de investiții 2014-2020 în România, îndeplinind rolul de Autoritate de Management pentru mai multe programe operaționale, printre care și Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013 (POSCCE).

sursa: mfe.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax