Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Fondurilor Europene vrea să lanseze, în luna aprilie, șase ghiduri dedicate programului antisărăcie

Publicat

fonduri europene

fonduri europene Ministerul Fondurilor Europene (MFE) dorește să lanseze în luna aprilie șase ghiduri pentru cereri de proiecte care privesc programului antisărăcie, prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU).

Potrivit datelor publicate pe site-ul MFE, prin Programul Operațional Capital Uman – 2014-2020 sunt propuse șase ghiduri pentru cereri de proiecte dedicate programului antisărăcie, cu o valoarea totală a finanţării europene de 1,175 miliarde euro.

Pentru programul antisărăcie „Tineri 16-24 ani îndrumați spre educație sau locuri de muncă – pentru furnizori de servicii publici și privați” este alocată o sumă de 480 milioane de euro. Alți 41 milioane de euro vor fi alocați pentru programul „Înregistrarea și îndrumarea tinerilor inactivi de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) – Program antisărăcie”, care va fi lansat în luna aprilie.

Program „Dezvoltarea locală integrată în comunitățile marginalizate rome și non-rome – autorități publice centrale și locale în parteneriat cu ONG-uri”, va avea alocat aproximativ 296 milioane de euro, în timp ce „Dezvoltare comunitară – DLRC – orașe cu peste 20.000 locuitori sau până la 20,000 locuitori” va primi 200 milioane de euro.

Un alt program antisărăcie care va fi lansat în aprilie este „Programul de formare profesională a doua şansă pentru tineri” care va avea alocată suma de 104 milioane euro. Totodată, programul „Suport pentru programe pre-şcolare (108 milioane se vor lansa în 2017 în corelare cu POR)” va avea alocată suma de 54 milioane euro.

sursa: fonduri-ue.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax