Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Justiției: Noul Cod de Procedură Civilă intră în vigoare în 15 februarie. Vezi pecizările privind medierea

Publicat

Guvernul a stabilit prin Ordonanță de Urgență, că intrarea în vigoare a Codului de Procedură Civilă va avea loc în 15 fenruarie 2013. Pe lângă stabilirea acestei date au fost reglementate și o serie de alte măsuri, inclusiv în domeniul medierii.

În ceea ce priveşte participarea la şedinţa de informare obligatorie cu privire la avantajele medierii, ordonanţa de urgenţa menţionată stabileşte că, în materie civilă, această dispoziţie urmează să intre în vigoare odată cu noul Cod de procedură civilă, adică la 15 februarie 2013.

În mod similar prorogării până la data intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă a dispoziţiilor menţionate referitoare la şedinţa de informare în materie civilă, ordonanţa de urgenţă a reglementat şi prorogarea textului privind participarea la şedinţa de informare în cauzele penale până la intrarea în vigoare a noului Cod de procedură penală, astfel încât acest element de noutate în materia medierii să fie implementat în contextul intrării în vigoare a noilor coduri procedurale.

De altfel, întreaga problematică a medierii în cauzele penale urmează a fi supusă dezbaterii parlamentare cu ocazia adoptării proiectului recent transmis Senatului (ca primă cameră sesizată), „Proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale”. Urmează ca forul legiuitor să  decidă în cadrul dezbaterilor parlamentare referitor la aspectele legate de participarea la şedinţa de informare privind avantajele medierii în cauzele penale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax