Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Justiţiei: Se organizează dezbateri cu specialişti privind elaborarea unui proiect de lege pentru modificarea Codurilor Penale

Publicat

tribunal Noi informaţii de la Ministerul Justiţiei, privind controversata iniţiativă de modificare a Codurilor Penale. Luni seara, într-un comunicat de presă, a transmis că organizează dezbateri pentru elaborarea unui proiect de lege în acest sens.

„Ministerul Justiției organizează, în perioada următoare, un grup de lucru inter-instituțional, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai tuturor profesiilor sistemului judiciar, societății civile și mediului academic, în vederea elaborării unui proiect de lege pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, care să cuprindă și să pună în aplicare deciziile Curții Constituționale pronunțate, până în prezent”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Pe parcursul zilei de luni, informaţiile oficiale transmise de minister au fost contradictorii. Dacă la începutul zilei se ştia că nu se va renunţa la acest proiect, ulterior ministerul a transmis că “nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală”, susţinând că în prezent centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative. Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, spunea că MJ elaborează un nou proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus în dezbatere luni şi va rămâne în consultare publică 30 de zile.

Luni dimineaţa, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunța, printr-un comunicat, că a primit spre avizare două proiecte legislative de la Ministerul Justiției, printre care se numără cel privind abrogarea OUG 13/2017, dar și un altul privind modificarea și completarea Codurilor penale. Iar noul proiect este aproape identic cu OUG 13, potrivit digi24.ro. Singura schimbare importantă din acest proiect de lege este eliminarea pragului de 200.000 de lei la acuzația de abuz în serviciu.

Reamintim că duminică, Executivul a anunţat abrogarea controversatei OUG 13, de modificare a Codurilor penale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax