Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Mediului pregăteşte scăderea tarifelor de VÂNĂTOARE. Cetăţenii străini vor plăti mai puţin pentru urşi şi alte animale sălbatice

Publicat

vanatoare Ministerul Mediului pregătește un ordin privind stabilirea tarifelor minimale, pe specii, pentru practicarea vânătorii de către cetățeni străini. Aceștia ar urma să plătească mai puțin pentru animalele împușcate, cea mai mare scădere urmând să se aplice la urs, unde exemplarele cele mai mari vor putea fi împușcate la prețuri aproape la jumătate din cât sunt în prezent.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat în dezbatere publică, în luna august, proiectul de ordin de ministru privind stabilirea tarifelor minimale, pe specii, pentru practicarea vânătorii cu vânători cetățeni străini. La jumătatea aceste luni, noile tarife ar putea intra în vigoare.

Potrivit noului ordin al ministrului, ursul de exemplu, ar fi mult mai ieftin de împuşcat decât în prezent. Vânătorii străini care vor veni în ţara noastră vor da cu două mii de euro mai puţin pentru un urs mai mic şi cu trei mii mai puţin pentru unul mare.

Şi cerbul devine mai atractiv pentru vânători. Cu cât este mai mare, cu atât preţul scade. Cel peste 12 kg este mai ieftin cu 700 de euro. Mistreţii sunt şi ei la ofertă şi fiecare exemplar costă cu 50 de euro mai puţin.

Vezi aici tarifele minime care se percep vânătorilor cetățeni străini pentru acțiuni de vânătoare în România, potrivit noului proiect.

Modificările sunt făcute la doar câteva luni de când reţelele de socializare au fost pline de poze cu strănii care vin în ţara noastră să împuşte animale sălbatice.

Tot mai puţin vor costa şi animalele care au fost doar rănite şi  nu fost prinse de vânători.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate