Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Mediului va putea înființa firme pentru implementarea sistemului de garanție și returnare a ambalajelor nereutilizabile

Publicat

Guvernul a aprobat miercuri, 13 iulie, o ordonanță de urgență pentru reglementarea unor măsuri de implementare a sistemului de garanţie returnare pentru ambalaje nereutilizabile.

Noile reglementări introduse de actul normativ vor da posibilitatea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să înființeze societăți pe acțiuni, cu participarea statului la capitalul social, ca acționar unic.

De asemenea, este prevăzută situația în care poate participa la capitalul social al unei societăți existente nou-înființate la care exercită, în numele statului, calitatea de acționar, conform prevederilor HG privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

Din veniturile proprii ale Administrației Fondului pentru Mediu se vor putea asigura fonduri pentru înființarea unor societăți sau pentru participarea la capitalul social al unora existente sau nou-înființate ori majorarea capitalului social al societăților la mare MMAP exercită, în numele statului, calitatea de acționar.

Mai exact, se reglementează posibilitatea MMAP de a putea participa la capitalul social al societății comerciale pe acțiuni care va îndeplini rolul de administrator al sistemului de garanție-returnare, din bugetul AFM.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax