Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii: Alocaţiile de hrană, plasament şi pentru susţinerea familiei, dar şi pensiile vor fi plătite în avans, înainte de sărbători

Publicat

bani Ministerul Muncii anunţă că beneficiile sociale, alocaţia zilnică de hrană, cea lunară de plasament şi alocaţia pentru susţinerea familiei – toate majorate din decembrie – vor fi plătite luna aceasta în avans, înaintea sărbătorilor de iarnă. Şi pensile vor fi plătite mai repede, în perioada 11-24 decembrie.

Potrivit Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), începând cu luna decembrie, alocaţia zilnică de hrană va fi majorată pentru 18.000 de copii aflaţi în instituţiile publice. Cuantumul ei creşte de la 6 la 12 lei, respectiv de la 8,3 la 16,6 lei, în funcţie de vârsta beneficiarilor.
Tot din această lună va fi majorată şi alocaţia lunară de plasament: pentru copilul fără dizabilităţi aflat în plasament la o familie/persoană, într-un serviciu de tip rezidenţial sau aflat sub tutelă, alocaţia de plasament creşte de la 97 la 600 de lei. În cazul copilului cu dizabilităţi, care are un certificat de încadrare în grad de handicap, această alocaţie se majorează de la 145,5 la 900 de lei.

De aceeaşi alocaţie lunară de plasament, de 600 lei, va beneficia, din decembrie, şi copilul fără dizabilităţi aflat în îngrijirea unui asistent maternal.

„Având în vedere că, până în luna noiembrie, valoarea medie a cheltuielilor era, în cazul acestuia, de 440 lei/lună, egalizarea alocaţiei va elimina discriminarea între copiii aflaţi în cele două tipuri de plasament. De asemenea, copilul cu dizabilităţi, care are un certificat de încadrare în grad de handicap şi se află în îngrijirea unui asistent maternal, primeşte, din această lună, o alocaţie de plasament de 900 lei”, se mai precizează într-un comunicat.
Alocaţia pentru susţinerea familiei se majorează astfel: pentru familiile biparentale cu un copil şi venituri egale sau sub 200 de lei, cuantumul creşte de la 40 la 82 de lei; pentru familiile biparentale cu doi copii şi venituri sub 200 lei, cuantumul creşte de la 80 la 164 de lei; pentru familiile cu trei copii şi venituri sub 200 de lei, cuantumul creşte de la 120 la 246 de lei; pentru cele cu patru copii şi mai mulţi şi venituri sub 200 lei, majorarea este de la 160 la 328 de lei.

De asemenea, pentru familiile biparentale cu un copil şi venituri de la 201 lei la 530 lei, cuantumul alocaţiei creşte de la 33 la 75 de lei, pentru familiile cu doi copii, de la 66 la 150 de lei, pentru cele cu trei copii, cuantumul creşte de la 99 la 225 de lei, iar pentru familiile cu patru copii şi mai mulţi, cuantumul creşte de la 132 la 300 de lei.

Pentru familiile monoparentale cu un copil şi venituri egale sau sub 200 lei, cuantumul creşte de la 65 la 107 de lei, pentru familiile cu doi copii, alocaţia creşte de la 130 la 214 lei, pentru familiile cu trei copii, de la 195 la 321 lei, iar pentru cele cu patru copii şi mai mulţi, de la 260 la 428 de lei.

Pentru familiile monoparentale cu un copil şi venituri de la 201 la 530 lei, cuantumul creşte de la 60 la 102 lei, pentru familiile cu doi copii alocaţia creşte de la 120 la 204 lei, în cazul celor cu trei copii de la 180 la 306 lei, iar pentru familiile monoparentale cu patru copii şi mai mulţi cuantumul creşte de la 240 la 408 de lei, mai precizează ministerul.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a făcut demersurile necesare pentru a achita drepturile cuvenite beneficiarilor sistemului public de pensii în avans, în perioada 11 – 24 decembrie, prin intermediul CN Poşta Română SA”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Potrivit sursei citate, termenele de virare a sumelor de plată către oficiile poştale au fost decalate pentru a se asigura plata tuturor pensiilor înainte de sărbători.

„În ceea ce îi priveşte pe beneficiarii care nu vor fi găsiţi la domiciliu, plata drepturilor va fi asigurată la ghişeele subunităţilor poştale până în data de 30 decembrie (în cazul celor avizaţi la domiciliu). De asemenea, referitor la drepturile achitate prin intermediul băncilor (este vorba de băncile care au încheiate convenţii cu CNPP), aceste drepturi vor putea fi încasate la aceleaşi date ca în lunile anterioare, până în sarbatorile de iarnă”, precizează MMFPSPV.

În sistemul public de pensii sunt înregistraţi 5.186.000 de beneficiari.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax