Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care alocațiile copiilor să se dea diferențiat. În 2015, efortul bugetar al dublării alocațiilor este de 900 milioane lei

Publicat

alocatie baniMinisterul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice lucrează la un pachet de măsuri prin care alocațiile pentru copii să se dea diferențiat, proiectul urmând a fi prezentat public în septembrie – octombrie, a declarat, luni, ministrul de resort, Rovana Plumb. 

Efortul bugetar al dublării alocațiilor pentru copii este de 900 milioane lei, în acest an, și au fost indentificate resursele pentru a suporta măsura, a mai precizat ministrul. 

„Lucrăm a un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocațiile pentru copii se dau diferențiat, fie în funcție de veniturile familiei, fie de vârsta copilului. De aceea am spus că lucrăm la un pachet de măsuri pentru susținerea familiei, pentru creșterea natalității și pentru respectarea drepturilor și interesului suprem al copilului. Pe măsură ce va fi aproape de finalizare va intra în dezbatere publică în așa fel încât sistemul de asistență socială cu prioritatea sa către copii și familii să fie unul eficient și care să țintească nevoile copilului și a familiei”, a spus Rovana Plumb, pentru postul de televiziune Digi24.

Ministrul Muncii a precizat că proiectul va fi prezentat public în septembrie — octombrie 2015.

„Practic începând cu luna iunie cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocația de 84 de lei o vor primi părinții pentru copii începând cu luna iunie dar efectiv plata se va face în luna iulie. Vorbim de cea mai consistentă măsură privind mărirea alocațiilor luată în timpul unui Guvern, iar efortul bugetar este de 900 milioane lei până la sfârșitul anului, deci pe jumătate de an. Pe un an întreg va fi de 1,8 miliarde lei”, a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat că Ministerul Muncii împreună cu cel al Finanțelor vor putea suporta dublarea alocațiilor în acest an.

„Pentru anul acesta, împreună cu Ministerul de Finanțe vom putea să suportăm dublarea alocațiilor dat fiind faptul că avem o creștere economică consistentă. S-au identificat resursele și putem să asigurăm această măsură de dublare a alocațiilor”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2014, cu un amendament al PNL care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, a fost votat în luna mai de 332 de deputați, niciunul nu a votat împotrivă, iar doi s-au abținut.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax