Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Ministerul Muncii propune majorarea indemnizaţiei anuale pentru veteranii şi văduvele de război

Publicat

De anul viitor, veteranii de război şi văduvele de război s-ar putea bucura de o majorare a indemnizaţiei anuale de care beneficiază din partea statului. Potrivit un proiect aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, mărirea ar fi cu 15% mai mult faţă de nivelul aprobat în 2012. În prezent aceştia primesc anual 230 de lei.

Ajutorul acordat veteranilor de război şi văduvelor de război pentru acoperirea unui părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice ar urma să crească începând cu anul viitor. Ar ajunge la 265 de lei pe an, de la 230 lei cât primesc aceştia în anul 2013.

Se pare că majorarea ajutorului pentru veterani este motivată de creşterile de preţuri la mărfurile nealimentare şi la servicii, iar plata acestuia este asigurată de la bugetul de stat. Potrivit actului normativ Institutul Naţional de Statistică a publicat în buletinul de preţuri 6/2013, preţul la energie electrică, gaze şi încălzire centrală a crescut cu 15 %. Pentru serviciile de apă, canal, salubritate creşterea este de 11,3%, iar pentru chirii de 0,7%.

Ajutorul anual ajunge la 29.936 de persoane, din care 28.349 plătite de Ministerul Muncii, 810 de Ministerul Apărării Naţionale, 775 de Ministerul Afacerilor Interne şi două de Serviciul Român de Informaţii. În anul 2012 cuantumul ajutorului anual a fost majorat la 230 de lei.

foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax