Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministerul Muncii vrea să introducă rapid semnătura electronică în contractele de muncă

Publicat

Ministerul Muncii are în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență privind reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă și flexibilizarea telemuncii.

Raluca Turcan, ministrul Muncii a precizat că vrea ca semnătura electronică în contractele de muncă să devină treptat o regulă.

„Dat fiind contextul pandemic și economic, ne-am propus să intensificăm eforturile începute anul trecut în ceea ce privește digitalizarea Ministerului Muncii și a instituțiilor din subordine. Prin PNRR, vom aloca aproximativ 160 de milioane de euro pentru proiectele de reformă instituțională, prin digitalizarea Casei Naționale de Pensii Publice și a caselor județene, a Inspecției Muncii, a Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă și a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială”, a spus Raluca Turcan după o întâlnire cu reprezentanții patronatelor din România.

Ea anunță că, pentru a simplifica relațiile de muncă în contextul pandemiei, Ministerul Muncii are deja în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență.

„Reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă.

Flexibilizarea telemuncii, în contextul în care, potrivit datelor deținute de patronate, aproximativ 30% dintre angajați sunt acum în telemuncă.

Am mai stabilit cu reprezentanții patronatelor să avem o colaborare strânsă pentru elaborarea noului set de măsuri active pe care îl avem în vedere pentru a crește ocuparea, între acestea fiind incluse reglementarea muncilor casnice, prelungirea măsurilor active destinate sezonierilor și măsuri active destinate tinerilor, persoanelor aflate în șomaj, măsuri de sprijin pentru companiile mici sau pentru cele din anumite domenii de activitate”, a adaugat ministrul Muncii.

Turcan a mai precizat că și-a propus să finalizeze discuțiile pe marginea formulei de stabilire a salariului minim în calendarul agreat la început de an.

Sursa: Mediafax

Foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax