Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătăţii: 500 de posturi noi pentru personal medical pe ambulanţe şi 200 pentru medici rezidenţi. PROIECT

Publicat

ambulanta Un proiect de modificare a Hotărârii de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii prevede suplimentarea cu 700 a numărului de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, dintre care 500 pentru serviciile de ambulanţă şi 200 pentru medicii rezidenţi.

În urma unei analize efectuate de comisia interministerială pentru suport ethnic, a rezultat că, pentru unele servicii de ambulanţă, numărul de posturi alocat categoriilor de medici, asistenţi medicali şi ambulanţieri raportat la numărul populaţiei este mai mic de 90% faţă de media naţională, potrivit news.ro. Pentru a ajunge la media naţională de 90%, este necesară suplimentarea cu 500 a numărului maxim de posturi alocat pentru serviciile de ambulanţă, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Suplimentarea numărului de posturi este determinată şi de necesitatea constituirii echipajelor în vederea respectării timpului de răspuns la solicitări, atât la sediul central, cât şi la substaţiile de ambulanţă, potrivit sursei citate.

Impactul financiar pentru această suplimentare de posturi este de 2.158.000 de lei lunar, fără cote şi de 2.645.700 de lei lunar, inclusiv cote.

De asemenea, având în vedere că este insuficient şi numărul de posturi în cadrul serviciilor de ambulanţă sau direcţiilor de sănătate publică alocat pentru candidaţii care optează, la concursurile de rezidenţiat, în specialităţi paraclinice, epidemiologie, igienă, medicină de laborator, precum şi în specialitatea medicină de urgenţă sau medicină de familie, medicii rezidenţi optează pentru posturi, se propune şi suplimentarea acestora.

Proiectul prevede suplimentarea cu 200 a numărului de posturi alocate medicilor rezidenţi, pentru a putea fi încadraţi pe posturi în specialităţi deficitare în unităţi finanţate integral de la bugetul de stat.

Impactul financiar determinat de majorarea numărului maxim de posturi pentru medicii rezidenţi este de 501.600 de lei lunar, fără cote şi de 615.000 de lei lunar, inclusiv cote.

În urma acestor suplimentări, numărul maxim de posturi în unităţile finanţate integral de la bugetul de stat va fi de 18.196. Impactul financiar determinat de majorarea cu 700 a numărului maxim de posturi pentru serviciile de ambulanţă şi pentru medicii rezidenţi este de 2.659.600 de lei lunar, fără cote şi de 3.260.700 de lei lunar, inclusiv cote.

surse: news.ro, ms.ro 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax