Connect with us
Publicitate

BLAJ

Ministerul Sănătății a alocat 3,6 milioane de lei pentru achiziția unui aparat RMN, la Spitalul Municipal din Blaj

Publicat

Ministerul Sănătății a alocat, marți, suma de 3,6 milioane de lei, din bugetul propriu, pentru finanțarea achiziției unui aparat RMN pentru Spitalul Municipal Blaj, urmând ca, în această săptămână, Consiliul Local Blaj să aloce încă 400.000 de lei (10%), din bugetul local, astfel încât în cel mai scurt timp să poată fi achiziționat echipamentul medical de ultimă generație, a transmis primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar. 

„Spitalul Municipal va fi dotat cu aparat RMN în acest an! La nici o lună după ce am luat decizia de a achiziționa un aparat RMN pentru Spitalul Municipal Blaj, astăzi sunt bucuros să vă anunț că RMN-ul la Blaj este o certitudine, fiind o investiție confirmată 100%!

Dotarea Spitalului Municipal Blaj cu un aparat RMN (echipament rezonanță magnetică nucleară) va face ca pacienții internați la Spitalul Municipal Blaj, dar și locuitorii din zona Târnavelor, să nu mai fie nevoiți să fie transportați sau să se deplaseze la Alba Iulia pentru investigații RMN, crescând astfel capacitatea de diagnosticare, în vederea unui tratament optim!

Îi mulțumesc ministrului Nelu Tătar pentru promptitudinea cu care a răspuns cererii noastre de finanțare! Este și o recunoaștere a importanței Spitalului Municipal Blaj în sistemul medical românesc, care și-a dovedit profesionalismul în această perioadă afectată de pandemia de coronavirus!
Pentru Blaj, sănătatea este un domeniu prioritar! Intenția administrației locale este de a atrage la Spitalul Municipal Blaj cât mai mulți medici specialiști, care să dispună de aparatura necesară pentru servicii medicale de cea mai înaltă calitate, prin achiziționarea de echipamente de ultimă generație, astfel încât, la Blaj, să avem parte de un act medical demn de orașul european pe care ni-l dorim cu toții!

După Computerul Tomograf (CT) pus în funcțiune în 2017 și după aparatul Angiograf achiziționat în 2019 (aflat acum în probe, urmând să funcționeze de luna viitoare), în 2020 avem aparat RMN la Spitalul Blaj!”, a scris primarul Gheorghe Rotar, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax