Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Sănătății: Inspectorii sanitari DSP vor monitoriza situația paturilor de terapie intensivă COVID. Câte sunt în Alba

Publicat

Peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica zilnic, începând de marţi, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

„Începând de astăzi, din ordinul ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, un număr de peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 din secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare cu paturi”, precizează MS, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, inspectorii sanitari se vor asigura că paturile există fizic şi sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de rezilienţă întocmite la nivelul fiecărui judeţ.

Totodată, la cererea ministrului interimar al Sănătăţii, pe pagina de web a MS – www.ms.ro – a fost publicat Planul naţional de rezilienţă la „recrudescenţa” COVID-19, care este întocmit şi asumat la nivelul fiecărui judeţ de către managementul direcţiilor de sănătate publică şi al unităţilor sanitare cu paturi.

22 de paturi de terapie intensivă COVID în Alba

Din datele publicate de Ministerul Sănătății, în județul Alba sunt asigurate 22 de paturi de terapie intensivă COVID, 20 dintre acestea la spitalul din Aiud și restul de două la spitalul din Blaj.

Până luni, erau 18 paturi ATI în județ, toate ocupate.

AICI, situația paturilor ATI din țară.

Dacă în 8 septembrie, în Alba erau internaţi 19 bolnavi de COVID-19, dintre care 2 la ATI, luni, 20 septembrie, numărul acestora ajunsese la 138, din care 18 la ATI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax