Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Sănătății: Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă

Publicat

Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament, susţine Ministerul Sănătăţii, cu prilejul Zilei Internaţionale a medicului de familie.

Într-un mesaj transmis joi pe pagina de Facebook a instituţiei, Ministerul Sănătății afirmă că medicul de familie are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos.

„Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament. Rolul esenţial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos.

Ministerul Sănătăţii apreciază activitatea medicilor de familie şi cunoaşte nevoile, dar şi responsabilităţile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente”, susţine sursa citată.

MS aminteşte că în acest an medicii de familie au fost implicaţi în testarea gratuită a persoanelor pentru COVID-19.

Totodată, în conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.

Conducerea Ministerului Sănătăţii afirmă că urmăreşte „un parteneriat solid” cu medicii de familie.

sursa: agerpres.ro, Ministerul Sănătății

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dany

    vineri, 20.05.2022 at 08:15

    Corect….realitatea este insa alta. 70% sunt habarnisti care nu stiu decat sa iti de-a trimitere la specialist

  2. pilu

    vineri, 20.05.2022 at 13:17

    Cam ce ar însemna profesionist în sistemul sanitar ? Că de exemplu un profesor este profesionist când este top în specialitatea lui )metematică, fizică, chimie,etc) adică în ceea ce predă, Pai cum poate un medic de familie să fie profesionist în n specialităţi, care specialităţi au în spate mii de ore de studiu şi practică ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax