Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătăţii: Operaţia de cezariană va fi cu plată, din martie anul viitor. Vor fi decontate doar cazurile de urgenţă

Publicat

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, de la 1 martie, femeile care vor să aducă pe lume copii prin cezariană vor trebui să plătească, în condiţiile în care această intervenţie nu este obligatorie prin urgenţă medicală. Potrivit Ministerului Sănătăţii, odată cu introducerea pachetului de servicii medicale de bază în spitale, în martie, cezariana va fi decontată doar dacă medicul consideră că e absolut necesară.

Ministerul crede că va fi imposibil ca pe biletul de externare să fie menţionată „cezariană de urgenţă” în loc de „cezariană la cerere”.
În România, aproape jumătate dintre copii se nasc prin cezariană, respectiv de cinci ori mai mulţi decât recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Viitoarele mame nu sunt de acord cu decizia ministerului, majoritatea motivând că naşterea prin cezariană este mai uşoară. Medicul care monitorizează starea gravidei poate decide dacă se impune intervenţia chirurgicală pentru pacientele cu probleme medicale. Însă unii specialişti sunt de părere că, prin cezariană, posibilitatea copilului de a se acomoda cu mediul extrauterin este mai redusă.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decontează aproape 2.000 de lei pentru naşterea prin cezariană, respectiv o mie de lei pentru cea naturală.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax