Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Sănătății: Persoanele cu diabet se pot vaccina împotriva COVID-19. Ce trebuie să facă după administrarea dozei

Publicat

Vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet, a transmis marți Ministerul Sănătăţii.

„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a”, a transmis Ministerul Sănătății, într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministerului, pacienții cu diabet au fost incluși în testele clinice și nu au fost observate probleme în cazul lor.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii. Pacienţii cu diabet au fost incluşi în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranţă. Conform Strategiei naţionale de vaccinare, aceşti pacienţi se pot vaccina în etapa a II-a”, au mai explicat reprezentanții ministerului.

Sursa citată arată că, în primele 48 de ore după vaccinare, „este recomandat ca pacienţii cu diabet să îşi monitorizeze cu atenţie glicemia şi să se hidrateze adecvat”.

sursa: Facebook, Ministerul Sănătății

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax