Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății: Proiect de ordin care prevede suspendarea distribuirii unor medicamente în afara României pentru șase luni

Publicat

medicamenteMinisterul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru asigurarea unor stocuri adecvate și continue de medicamente, care prevede suspendarea temporară, pentru o perioadă de șase luni, a distribuirii în afara teritoriului României a medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate.

Este vorba de imunosupresoare, medicamente pentru tratarea deficitului de atenție, epilepsiei, diabetului, virusului hepatic B, folosite în oncologie, astm, BPOC, schizofrenie, hipotensiune, scleroză multiplă, HIV, poliartrită reumatoidă.

Potrivit proiectului, nerespectarea dispozițiilor acestui ordin se sancționează conform legislației în vigoare.

Astfel, proiectul prevede suspendarea distribuirii în afara țării a substanțelor: Ciclosporinum, Mycophenolatum, Mycophenolatum mofetilum, Tacrolimus, Mesalazinum, Atomoxetinum, Metilphenidatum, Stiripentolum, Insulinum aspart, Insulinum detemir, Insulinum lispro, Entecavirum, Dornaza alfa, Bortezomibum, Fluticasonum propionat, pulbere inhalatorie, Infliximabum, Risperidonum, pulbere și solvent pentru soluție injectabilă cu eliberare prelungită, Paliperidonum, suspensie injectabilă cu eliberare prelungită, Basiliximabum, Midodrinum, Aripiprazolum, Baclofenum, Darbepoetinum Alfa, Pegfilgrastimum, Abacavirum + Lamivudinum, Abacavirum + Lamivudinum + Zidovudinum, Lamivudinum, Fosamprenavirum, Etanerceptum, potrivit Agerpres.

„Întrucât pentru anumite medicamente au fost constatate rate ale distribuției în afara teritoriului țării care pun în pericol continuitatea tratamentelor pacienților români și implicit starea de sănătate și viața acestora, este necesară intervenția autorităților pentru asigurarea unor stocuri adecvate și continue. Prin prezentul proiect de act normativ se propune interzicerea pe o perioadă temporară a distribuției în afara teritoriului României a medicamentelor incluse în anexa la ordin”, se arată în nota de fundamentare.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax