Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătăţii recomandă angajatorilor readaptarea programul de lucru, din cauza temperaturilor ridicate

Publicat

Ca urmare a atenționării cod galben de caniculă emisă de către ANM, Ministerul Sănătății recomandă tuturor agenților economici să își readapteze programul de lucru în aceste zile cu temperaturi ridicate, pentru protejarea sănătății angajaților.

Citeşte şi ATENŢIONARE METEO de CANICULĂ până joi. Disconfort termic accentuat. VINERI vor fi furtuni

Sectoarele de activitate economică vizate sunt cele în care salariații lucrează în aer liber (construcții, agricultură, activități portuare, autostrăzi) sau acolo unde este vorba despre aglomerări sau spații închise așa cum este cazul industriei textile sau a industriei metalurgice, brutării etc.

Pentru protecția persoanelor încadrate în muncă și ameliorarea condițiilor de muncă, este recomandat ca angajatorii să reducă intensitatea și ritmul activității fizice în zilele cu temperaturi înalte. De asemenea, este bine să asigure ventilația la locurile de muncă și să se permită alternarea efortului dinamic cu cel static, precum și a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite.

Pentru menținerea stării de sănătate a salariaților, angajatorul are obligația de a asigura apă, câte 2-4 litri/ pers /schimb, de a asigura echipamentul individual de protecție și dușuri.

Angajatorii care nu pot asigura aceste condiții au obligația ca, de comun acord cu reprezentanții sindicatelor, să aplice măsuri vizând reducerea duratei zilei de lucru, eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru și, în cazuri speciale, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuității activității în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax