Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății: Șapte produse esențiale vor fi introduse pe lista de medicamente compensate și gratuite

Publicat

medicamenteMinisterul Sănătății va introduce șapte produse noi pe lista de medicamente compensate și gratuite. Pacienții care suferă de diferite forme ale unor boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli oftalmologice, nefrologice, precum și boli inflamatorii reumatice și cronice vor beneficia de tratament inovativ prin introducerea moleculelor noi pe lista de medicamente compensate și gratuite. 

Ministerul Sănătății a publicat miercuri spre dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/ 2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în programelor naționale de sănătate.

„Așa cum am promis, continuăm procesul de actualizare a listei de medicamente gratuite. Dacă în luna iulie am aprobat introducerea tratamentului inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care nouă pentru tratamentul afecțiunilor oncologice, astăzi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a încă șapte produse esențiale care au fost evaluate și care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul Național de Asigurări de Sănătate”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Totodată, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a informat Ministerul Sănătății că rapoartele de evaluare a moleculelor pentru actualizarea listei în întregime realizate în conformitate cu cerințele UE vor fi finalizate și transmise pentru dezbatere publică la începutul lunii octombrie, conform calendarului stabilit.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax