Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății vrea să achiziționeze 3.000 de autoturisme care să transporte pacienții din zone sărace, izolate, la medici

Publicat

ambulanta transport pacienti Ministerul Sănătății intenționează să achizitioneze 3.000 de autoturisme de transport medical, un program-pilot prin care vor fi cumpărate primele 100 de mașini urmând a se finanța printr-un program al Băncii Mondiale, potrivit ministrului Florian Bodog, citat de Agerpres.

„Dorim să achiziționăm 3.000 de autoturisme de transport medical, nu le spun ambulanțe, care să facă acest lucru – să transporte pacienții din zonele sărace, din zonele izolate, să îi transporte la ambulatoriile de specialitate, la medicii de familie, dar pentru asta trebuie să acordăm o atenție deosebită medicinei primare. Trebuie să creștem finanțarea acordată medicinei primare și suntem determinați să o facem și o vom face. În același timp, trebuie să creștem dotarea cabinetelor medicilor de familie”, a declarat, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății.

El a adăugat că primele 100 de astfel de autoturisme vor fi cumpărate printr-un program al Băncii Mondiale.

„Pentru aceste mașini, toată lumea se întreabă de unde vor fi finanțate, pentru că nu apar în bugetul Ministerului Sănătății. Am găsit o soluție prin Banca Mondială și va fi un program-pilot, cu 100 de mașini. Ele vor fi mașini de transport, cel mult cu asistent medical, care poate veni de la centrul de asistență comunitară sau poate veni de la un cabinet de medic de familie, însă practic vom lua pacienții și îi vom duce la facilități medicale”, a explicat Bodog.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax