Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Transporturilor: Studenții vor continua să beneficieze de transport gratuit cu trenul

Publicat

tren CFR

tren CFR Gratuitatea călătoriilor studenților pe calea ferată nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în OUG nr. 2/2017, a anunțat Ministerul Transporturilor, după discuțiile de sâmbătă dintre ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și președintele PSD, Liviu Dragnea, pe marginea amendamentului depus în Parlament.

„În urma discuției, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate și implementate, iar în cazul gratuității călătoriilor studenților pe calea ferată aceasta nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017”,  se arată în comunicatul transmis sâmbătă, 18 februarie, de Ministerul Transporturilor.

Senatorul PNL Florin Citu, care a susținut în Comisia de buget un amendament la OUG 2/20017 privind gratuitatea pentru studenți la călătoria pe CFR, a anunțat, vineri, pe Facebook, că renunță la această propunere. Citu susținea că amendamentul său a fost admis de către PSD doar ca să mascheze alte „cheltuieli faraonice” prevăzute în bugetul pe 2017.

Comisia de buget-finanțe a Senatului a dat, marți, aviz favorabil, cu amendamente, proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede ca studenții beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenurile companiei CFR.

Unul dintre amendamentele admise a fost cel al lui Florin Citu (PNL) și Eugen Teodorovici (PSD) prin care gratuitatea era restrânsă doar la călătoriile pe care un student le face între localitatea de domiciliu și cea în care studiază.

Un alt amendament, propus de Eugen Tedorovici și Ștefan Mihu (PSD), stipulează că de același tratament preferențial vor beneficia și elevii de liceu.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax