Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii: În iulie și august se anunță secetă. Sumele acordate de guvern pentru irigații se vor dubla

Publicat

În lunile iulie şi august se anunţă secetă, iar sumele din fonduri europene pentru reabilitarea staţiilor de punere sub presiune la sistemele de irigaţii vor creşte la 60 de milioane de euro, faţă de 25 de milioane de euro în 2012, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Am discutat şi despre sectorul de irigaţii şi despre cum se poaţe interveni, pentru că se anunţă şi în acest an, în lunile iulie şi august, secetă. Am anunţat ca avem deja un act normativ în curs de avizare astfel încât să realizăm o măsură care nu s-a mai întreprins din 1997, şi anume să aducem pe banii Ministerului Agriculturii şi să facem prima umplere pe canale”, a spus ministrul.

El a adăugat că, astfel, costurile pe care le plătesc fermierii pentru apă nu vor mai fi atât de mari.

„În 2012, din fonduri europene, aveam alocată o sumă de 25 de milioane de euro pentru reabilitarea staţiilor de punere sub presiune, acele sisteme secundare care sunt în administrarea asociaţiilor de udători. Am mărit sumele în acest an de la 25 la 60 de milioane de euro”, a mai spus ministrul.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax