Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii: În România, sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet şi se pune din nou în vânzare

Publicat

porc

salam Declaraţii surprinzătoare ale ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Potrivit acestuia, sunt cazuri în care, în magazine din România a fost adusă carne de vită veche de 40 de ani, iar salamul expirat se spală cu oţet şi se pune iar în vânzare.

Ministrul Agriculturi, Achim Irimescu, afirmă că „aici este o piaţă în care importatorii se orientează şi aduc produse la sfârşit de termen de valabilitate sau chiar depăşit. În România, sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare,” a spus ministrul, pentru Ziarul Financiar. Potrivit acestuia, „statul nu-şi face datoria, ANPC-ul nu şi-o face”.

„Alţii controlează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?,” se întreabă acesta.

Irimescu mai spune despre România că „este o piaţă de mâna a zecea, nu se eviscerează, pentru că asta ar însemna mână de lucru. Aşadar, pentru România, se lasă aşa, se congelează în principiu, doar că, până ajunge să se congeleze, viermii pot să migreze în muşchi şi ăsta este un peşte contaminat”.

„Până la aderare, irlandezii aduceau un astfel de peşte în România la un preţ foarte scăzut, şi am reuşit să îi blochez atunci. Nimeni nu îi controlează. A fost carne de vită congelată de 40 de ani care a ajuns în România,” a mai recunoscut Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Achim Irimescu a fost numit în funcţia de ministru al Agriculturii în decembrie 2015. Înainte, ocupa funcţia de şef al secţiei de agricultură, la Reprezentanţa Permanentă a României la UE. De asemenea, a mai fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi consilier al ministrului Agriculturii.

surse: realitatea.net, Ziarul financiar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax