Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii promite TVA de 9% la alimente, în 2013

Publicat

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin şi-a exprimat intenţia de a reduce TVA pentru alimente la cota de 9%. Această modificare ar urma să fie aplicată cel mai devreme în această toamnă, diferenţiat pe produse sau de anul viitor.

Măsurile au fost anunţate de ministrul Daniel Constantin – într-o conferinţă Mediafax – ca o componentă a formării bugetului de anul 2013. Motivaţia reducerii TVA la alimente ar fi legată de combaterea evaziunii fiscale.

Implementarea acesteia ar depinde însă de discuţii cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (25 iulie), instituţie care nu a încurajat până acum cote diferenţiate de TVA.

Ministrul Daniel Constantin a precizat că ar dori aplice TVA redus din acest an, pe zonele morărit şi panificaţie, unde, în opinia sa, este cea mai mare evaziune din agricultură. Anterior, Constantin mai afirmase că micşorarea TVA pentru pâine, de la 24% la 9% nu ar atrage neapărat scăderea preţurilor, însă ar reduce evaziunea fiscală cu 15-20%.

Foto: agro-info.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax