Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii susține închiderea supermarketurilor în weekend și prezența produselor românești la raft în proporţie de 51%

Publicat

market

supermarketÎnchiderea supermarketurilor în weekend și o prezență de 51 la sută a produselor românești în aceste magazine este susținută de către ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

„Nu cred că le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puțin înțeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 18.30 în zilele normale, iar în weekend nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend și la o oră târzie. Haideți să discutăm. Cred că dânșii trăiesc foarte bine în România și atunci haideți să facem apel la dânșii și să facem front comun”, a spus Irimescu, la Comisia de agricultură a Camerei.

Ministrul a arătat că susține inițiativa potrivit căreia produsele românești să fie prezente în proporție de 51% în supermarketuri. „Eu susțin această inițiativă, nu știu dacă la legume în timpul iernii se poate, dar propunerile sunt bine-venite”, a afirmat ministrul.

Totodată, Achim Irimescu a subliniat și necesitatea etichetării produselor.

Comisia de agricultură a Camerei Deputaților a stabilit marți înființarea unei subcomisii pentru discutarea propunerilor legislative care vizează etichetarea laptelui, comercializarea produselor alimentare, închiderea în weekend a supermarketurilor, prezența produselor românești pe rafturi. Subcomisia se va întâlni lunea viitoare, la ora 11.00, pentru discutarea acestor propuneri.

La dezbateri, Ioan Ladosi, președintele Asociației producătorilor de carne de porc, și Dorel Secara, vicepreședintele Federației crescătorilor de bovine din România, au transmis că susțin existența unui sistem de etichetare a produselor pentru a se vedea țara de proveniență.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihai

    miercuri, 24.02.2016 at 15:50

    Adica , in weekend (sambata si duminica) sa nu mai pot face cumparaturi dacat la alimentara de cartier ?
    Adica , in loc sa-mi aleg din 4-6 producatori sa aleg din 1-2 ?
    Adica , in loc sa cumpar mai ieftin , sa cumpar mai scump din cartier ? – si cu cat e mai indepartata de centru e cu atat mai scumpa .
    Si sa nu mai vorbim de conditiile de depozitare/sanitare din alimentarutzele de cartier…
    De ce sunt oare tot cretini de genul asta la guvern ?
    In loc sa ajute real agricultura si comertul ( apropo , cam cate E-uri toxice sunt cu voia lor pe piata agroalimentara ? ) vin cu limitari aiuritoare…
    Fraieri suntem ca mai mergem la vot….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax