Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Din 14 decembrie încep plățile la schema HORECA. Anunțul Ministrului Antreprenoriatului și Turismului. LISTA beneficiarilor

Publicat

Plățile la schema de ajutor pentru industria HORECA vor începe din 14 decembrie, a anunțat miercuri ministrul Antreprenoriatului și Turismului Constantin-Daniel Cadariu, la Antena 3.

Sprijinul constă în 20% din diferența de cifră de afaceri din anul 2020 comparativ cu anul 2019. Ministrul a precizat că pentru schemă s-au înscris peste 10.000 de solicitanți, din care au fost admiși aproape 8.300 de agenți economici iar de la circa 8.100 au venit contractele semnate.

AICI: LISTA FIRMELOR care beneficiază de ajutoare de stat prin schema HoReCa. 180 de firme din Alba primesc peste 23 milioane de lei

Însumate, cele 8.300 de dosare acceptate nu depășesc bugetul alocat de 2,5 miliarde de lei, așa că ajutoarele vor fi plătite în proporție de 100%. „În bugetul ministerului avem în acest moment 1 miliard de lei, eea ce înseamnă că vom face plăți în cursul lunii decembrie cu o rată de aproximativ 45%. Diferența am prevăzut-o în bugetul pentru anul următor astfel ca să putem să finalizăm plata”, a spus ministrul.

180 de firme din Alba primesc peste 23 de milioane de lei ajutor de la stat

Peste 8000 de firme din domeniul HoReCa, din care 180 din județul Alba primesc ajutoare de stat prin schema destinată acestui domeniu. Ministerul Economiei le-a trimis contractele de finanțare încă din 26 noiembrie.

Ajutoarele financiare prin schema HoReCa se acordă ca o compensație pentru scăderea activității de anul trecut, față de anul anterior, pe fondul pandemiei.

În total, lista cuprinde 8369 de firme din România. Suma totală aprobată pentru finanțare este de 2.144.115.349 lei, potrivit Ministerului Economiei.

Din aceasta, suma ce le revine celor 180 de firme din Alba este de 23.187.379 lei.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate