Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Apărării: Trebuie să avem grijă ca această criză sanitară să nu devină o criză de securitate

Publicat

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat vineri la Bucharest Forum că există îngrijorări legate de necunoscutele pandemiei cu COVID-19 şi că autorităţile trebuie să se asigure că „această criză sanitară şi recesiunea economică nu vor deveni o criză de securitate”.

El a apreciat în discursul său că „noua paradigmă a crizei economice şi financiare post-COVID va avea probabil impact asupra domeniului Apărării la nivel global”.

Oficialul român a vorbit de angajamentul ţării noastre privind modernizarea forţelor armate.

„Noi, la Ministerul Apărării Naţionale, suntem foarte hotărâţi să mergem înainte cu modernizarea armatei române, fiind conştienţi că, pe lângă avantajele de a avea capabilităţi moderne, care au impact asupra pregătirii şi activităţii noastre, două elemente-cheie ce reies din această iniţiativă vor influenţa investiţiile viitoare”, a punctat el.

În acest sens, a menţionat menţinerea cotei de 2% din PIB pentru Apărare până în 2026 şi identificarea şi implementarea celor mai bune metode prin care companiile române se pot implica în programul de achiziţii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax