Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministrul Boloș: Este posibil să fie nevoie de „o ajustare a numărului de funcționari. N-aș vrea să sperii sectorul bugetar”

Publicat

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că reducerea cheltuielilor este o măsură cerută de Comisia Europeană pentru îndeplinirea condițiilor din PNRR.

Pentru ca ea să fie considerată ca fiind o măsură „cu impact”, spune ministrul, este posibil să fie nevoie de „o ajustare a numărului de funcționari”. Declarațiile au fost făcute la Digi24.

”Avem, de asemenea, de făcut dovada caracterului sustenabil al acestei reforme, ceea ce  ar însemna inclusiv pentru a reduce aceste cheltuieli cu salariile, inclusiv o posibilă ajustare a numărului de funcționari.

N-aș vrea să sperii sectorul bugetar pentru că aceste reduceri de cheltuială și reduceri, în trecut, ați văzut cum au fost tratate și unde s-a ajuns cu ele. În schimb, metodele prin care ajungem la acest impact semnificativ pentru dovedirea caracterului de sustenabilitate sunt diverse” a adăugat Boloș.

Totuși, Boloș mai spune că „metodele prin care ajungem la acest impact semnificativ pentru dovedirea caracterului de sustenabilitate sunt diverse” și că sunt luate în calcul și scenariile „încasării mai bune a veniturilor sau revizuirea politicii fiscale”.

Boloș a precizat și că, va merge la Comisie, „după Paștele ortodox” pentru a discuta reforma pensiilor speciale.

Anterior, Boloș a declarat că scăderea încasărilor la bugetul de stat în primul trimestru al acestui an poate duce fie la scăderea numărului de bugetari, fie la modificări ale salariilor acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 08.04.2023 at 23:13

    Măi nenorociţilor, la voi ajustare înseamnă angajări la greu la stat. Altceva nu aţi făcut în acei mulţi ani de „guvernare”, că numai guvernare nu a fost. Dar voi credeţi că vă mai crede cineva ? Ce poate să facă o adunătură de neputincioşi ? Chiar nimic, eventuale furtişaguri.

  2. Rușinea

    duminică, 09.04.2023 at 08:17

    Voi ați angajat ,,fără numar” voi sa îi și dați afară, dar de la partid vor pleca singuri. Nu uitati însă că accesul la PNRR este condiționat de desfintareaa tuturor pensiilor speciale, nu de reducerea lor. La asta cum veți face față?

  3. marius

    duminică, 09.04.2023 at 14:06

    noroc cu astia de la ue ca va spune ce ar trebuii sa faceti de acum multi ani, si doar presati va puneti pe treaba

  4. Q

    duminică, 09.04.2023 at 17:27

    pai si acum cretinii fac angajari?
    in guvernul ala nu este cap nu sunt picioare.fac toti declaratii de capu lor.se uita toti in oglinda si se vad ce destepti au devenit peste noapte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax