Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Comunicațiilor: Posesorii de cartele prepay vor fi nevoiți să își declare identitatea, iar vânzătorii vor trebui să fie autorizați

Publicat

sim cartela telefon Cine va dori să cumpere, în viitor, o cartelă prepay va trebui să prezinte un buletin sau o carte de identitate, iar vânzătorii vor fi nevoiți să fie autorizați. Legea privind modul în care sunt reglementate cartelele prepay va avea o perioadă de implementare, astfel încât deținătorii să aibă timp să își declare identitatea, a transmis miercuri ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan.

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a transmis miercuri seara, la un post de televiziune, că legea cartelelor prepay o să aibă o perioadă de reglementare, un timp de implementare, respectiv un timp de declarare. Potrivit ministrului, cei care dețin o cartelă prepay vor avea o perioadă rezonabilă de înregistrare, în care pot să își declare identitatea, respectiv să se înregistreze la un operator de date cu caracter personal sau la magazinele operatorului. În cazul persoanelor aflate în străinătate, șeful MCSI a explicat că poate fi implementată o formă de semnătură electronică, de identificare la distanță.

Bostan a explicat că în viitor, potrivit acestei legi, persoanele care vor dori să cumpere o cartelă vor trebui să se înregistreze cu buletin, în timp ce vânzătorii vor trebui să se autorizeze. Potrivit acestuia, cetățenii care vor dori să cumpere o cartelă prepay se vor înregistra cu ajutorul buletinului. De asemenea, cei care vor vinde această cartelă trebuie să fie înregistrați ca și operatori de date cu caracter personal și trebuie să respecte legea.

„La acel moment, dacă este un dealer care se autorizează, el poate vinde. Dacă este un chioșc mai mic și nu dorește să se autorizeze, să respecte regulile, atunci nu văd de ce ar vinde acest serviciu. Există o lege ce reglementează corect și clar pe cei care operează cu date cu caracter personal. Și sunt răspunderi și pedepse. În momentul în care dorești să operezi cu astfel de date te înregistrezi la o autoritate responsabilă. Sunt niște relee de siguranță, niște nivele de siguranță și trebuie să le respecți. Dacă nu le respecți ești controlat, amendat etc”, a transmis Marius Bostan.

Ministrul Comunicațiilor a declarat că va depune toate eforturile ca legea să intre cât mai repede în dezbatere publică. De asemenea, Marius Bostan a ținut să sublinieze că această lege este dată pentru criminali și infractori și ea nu va rezolva toate problemele de securitate ale României.

„Aceasta este o lege dată pentru criminali și infractori. Referitor la constituționalitate, trebuie spus că nu fac decât să repar ce s-a făcut prost înainte. Am scos acele elemente expuse Curtea Constituțională, le-am extras și le-am tratat conform unui principiu al proporționalității: adică nu trebuie să omorâm, în limbaj popular, musca cu tunul. Adică principii de proporționalitate între ceea ce se poate întâmpla dacă nu fac ceva și ce măsuri trebuie să iau cu costuri rezonabile pentru a micșora probabilitatea”, a mai spus ministrul.

Citește și Serviciul Român de Informații: Cartele de telefonie româneşti, folosite în areale de conflict, inclusiv Siria şi Irak

sursa: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax